Ook dit jaar heeft het buurtbudgetcommissie een topdrukte gehad met het doorlezen van alle 64 aanvragen. Het was dit jaar dan ook een ‘TOPJAAR’. In totaal werd € 65.165,65 aangevraagd. De buurtbudgetcommissie had dit jaar echter een buurtbudgetbedrag van

€ 22.309,-- te verdelen. Met dit bedrag hebben we alle aanvragen met een (gedeeltelijke) bijdrage kunnen honoreren. U kunt hier de uitslag van het buurtbudget 2019 raadplegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De buurtbudgetcommissie beraadt zich over de verdeling van het         buurtbudget 2019 (foto door Gerard Hilhorst)

  

“Het is wel een hele rekengerij”
Na afloop van deze verdeling vroegen we aan een aantal commissieleden hoe zij dit vonden. Frans gaf de volgende reactie: “Ik vond het dit keer heel interessant en ook om te zien hoe we eruit zijn gekomen. Het is wel een hele rekengerij maar ik en de anderen doen het naar eer en geweten. Ook de nieuwe aanvragen moeten we pushen om volgend jaar weer mee te doen. We kunnen hiermee de Hooglandse gemeenschap een stukje budget geven om gezamenlijke activiteiten te ontwikkelen.” Frans hoopt dit middel dan ook nog lange tijd in de lucht te houden.

 

"Cohesie, betrokkenheid en ondernemerszin"

Ook van de penningmeester van de buurtbudgetcommissie Leo van Valkengoed kregen we een reactie: “Ik vond het een heel warm gevoel geven dat we dit jaar een recordaantal buurtbudgetaanvragen hebben gekregen. Je ziet hiermee hoeveel cohesie, betrokkenheid, ondernemerszin er is in Hoogland. Ik word er warm van en vooral van de aanvragen die met muziek te maken hebben. De culturele waarden klinken steeds meer door in het buurtbudget, dit verbindt echt!”

 

 

"Buurtbudget is noodzaak"

Tot slot vragen we aan de secretaris van deze commissie Ankie Hilhorst om een reactie hoe zij deze verdeling vond. “Ik heb gezien dat alle commissieleden naar eer en geweten een mooie verdeling hebben gemaakt. Zij hebben alle aanvragen goed doorgelezen en zijn daarbij tot een eerlijk oordeel gekomen voor een passende bijdrage. Als je dit allemaal zo meemaakt dan ben ik ook erg trots op de mogelijkheden van het buurtbudget. We moeten met dit middel dan ook zeker doorgaan, omdat verenigingen en inwoners van Hoogland rekenen op een bijdrage.” Voor het komend jaar hoopt Ankie dat we meer buurtbudget krijgen, zodat we daarmee nog meer mensen, organisaties, enz.  blij kunnen maken! 

BUURTBUDGET 2019

© 2016 by Hooglands Dorpsteam

Hooglands Dorpsteam