SENIOREN IN BEWEGING 

Wandelen en fietsen voor senioren - 3e jaarjang

We weten allemaal, dat in beweging zijn en blijven zeer goed is voor het lichaam. Lekker buiten, goed gekleed met elkaar in beweging zijn is toch wat we willen! Elkaar vertellen over, of foto’s maken van de natuur en plekjes in of buiten Hoogland is de gedachte van Paul Korting.

                                                                          

*** Daarom gaan we door met dit initiatief!! ***

         

Kijk eens op onderstaande foto hoe gezellig het was op maandag 15 juli.

De fietstocht met 16 deelnemers liep via Vathorst, langs de Laak en dan linksom door het Buurtschap Zevenhuizen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senioren uit Hoogland kunnen zich iedere maandag- en vrijdagochtend om 10 uur zich melden in de Neng, voor een wandeling (op de even weken) of een fietstocht (op de oneven weken) in en rondom Hoogland.

We vertrekken om 10.10 uur voor een sportief uurtje om onze gezondheid op pijl te houden en onderweg leuke gesprekken te voeren.

Aan het einde van het sportieve uur gaan we in de Neng met elkaar nog even napraten onder het genot van een drankje/kopje koffie.

 

Op feestdagen en in de maanden juli en augustus wordt er niet gewandeld of gefietst. Bij slecht weer – regen/storm – gaat dit sportieve uur ook niet door. Op het prikbord in de Neng en op de App “Mijn Hoogland” staan altijd de precieze data. Ook kunt u als u zekerheid wilt hebben mij die ochtend bellen vanaf 9 uur via 033 4802937.

 

Zowel het wandelen als het fietsen staat zo veel mogelijk onder begeleiding van ondergetekende. Zal u daarin ongedwongen en indien gewenst adviseren.

Dat er om de week georganiseerd gewandeld of gefietst wordt, is om u te stimuleren om in de vrije week zelf een moment te kiezen om een klein of groter stuk te wandelen of te fietsen in uw eigen tempo.

 

Ik hoop u binnenkort te ontmoeten! 

 

Mocht er vragen zijn over dit project, dan kunt u mij altijd mailen.

 


Vriendelijke groet mede namens het Hooglands Dorpsteam

 

Paul Korting (pkorting@hetnet.nl)

Wandelen vanuit de Neng

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met enige regelmaat gaat een groep ouderen wandelen vanuit het dorpshuis de Neng. Hoe gezellig zij het onderling hebben is te zien in de collage foto van Paul Korting.

fietsenmet paul.JPG

 Old Stars walking football bij VV Hoogland
 

Walking football is een groot succes gebleken! In het afgelopen jaar heeft een fanatieke en enthousiaste groep van 17 deelnemers - waaronder 4 dames - die iedere week bij elkaar komen om al wandelend te voetballen. 

 

De trainingen worden gegeven door dhr. Paul Korting. 

 

Wanneer:  iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur 

Waar:        op het sportpark van voetbalvereniging Hoogland aan                   de Sportlaan 30.
 

***Ook zin om mee te doen? Er is nog ruimte!

Kom kijken en doe 1 maand(=4x) mee op proef ***
 

 

 

 

Old Stars walking football

Old Stars walking football is een variant op het reguliere voetbal. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 60-plussers de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen. De bal mag bovendien niet boven heuphoogte en fysiek contact is niet toegestaan.

De nadruk ligt op het positiespel en het is het de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of nu pas willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan bij OldStars Walking Football voorop. De KNVB is de landelijk kartrekker van deze snelgroeiende spelvorm. Meer informatie over evenementen, opleidingen, initiatieven en ontwikkelingen is te vinden op www.oldstars.nl.


Inloopochtenden (training)
Door VV Hoogland wordt een kleine bijdrage/contributie gevraagd voor het gebruik Een belangrijk onderdeel van de spelvorm is het sociale contact, ter afsluiting van de bijeenkomsten is daarom tijd ingeruimd voor een bakkie koffie en het delen van ervaringen. 

Voor aanmeldingen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de organisator, de heer Paul Korting via pkorting@hetnet.nl.

 

Er wordt voor deze activiteiten geen bijdrage of contributie gevraagd.

VV Hoogland, de organisatie W. F. en de trainer zijn niet aansprakelijk voor materiële schade en fysieke ongemakken e.a. van de deelnemer(s).

Wij hopen van harte, u te mogen  begroeten op een van de inloopochtenden.

 

Met vriendelijke groet, Organisatie W.F. te Hoogland

Harry Bruins en Paul Korting

walkingfootball.JPG