ERVARINGSLESSEN VOOR BASISSCHOLEN

EEN BEPERKING, NOU EN?!

 

In samenwerking met het Gehandicapten en Patiënten Platform Amersfoort (GPPA) heeft de Werkgroep Mobiliteit een lesprogramma ontwikkeld voor leerlingen van de basisschool, getiteld: “Een beperking, nou en?!” 

 

Kinderen uit groep 6-7-8  maken op een speelse en interactieve manier kennis met het dagelijks leven van mensen met een beperking en leren dat mensen ondanks een beperking toch nog tal van mogelijkheden hebben om aan de samenleving deel te nemen. De afgelopen jaren hebben we dit programma met veel succes op verscheidene basisscholen aangeboden. 

 

Heeft u interesse voor de ervaringsles?  Neem dan contact op met Dorrit Horsten of Gerda Dechamps via werkgroepmobiliteit@live.nl.

"Dank voor de leuke ochtend. De kinderen hebben genoten!”   Lisette Rigter, groep 7a, De Biezen

 

 

WEG MET ZWERFAFVAL

 

De Werkgroep Groen heeft evenals de Werkgroep Mobiliteit een lesaanbod voor kinderen op de basisschool. In deze les is er aandacht voor het groen rond de school en wordt er met de kinderen gepraat over de gevolgen van zwerfafval waarna er gezamenlijk een schoonmaakronde in de omgeving van de school wordt gehouden. In de klassen wordt enthousiast gereageerd en vol ongeloof horen de kinderen dat bijvoorbeeld plastic er nog ligt als zijzelf tweemaal zo oud zijn geworden. Direct daarna gaat de klas zelf opruimen in de omgeving met prikstokken en vuilniszakken in de hand en gele hesjes voor de veiligheid. Tot hun eigen verbazing worden telkens weer hele vuilniszakken vol opgehaald, zelfs als een andere klas er een week eerder ook was. Na afloop trakteert de Werkgroep op appels en een pakje drinken. Dan kijken de jonge opruimers naar een film over afvalrecycling. Het doel van dit lesaanbod is kinderen bewust te maken van het groen in hun omgeving en hen te laten beseffen wat zwerfafval doet met het milieu.
Waar worden spijkers of fleecetruien van gemaakt? Vraag het aan de schoolkinderen, die die ons lesprogramma hebben gevolgd, ze weten het nu allemaal.

 

Heeft u interesse voor deze ervaringsles? Neem dan contact op met Arthur Hooijer via werkgroepgroen@gmail.com of 033-480 3535.